Motor og kjøreegenskaper

Ford StreetKa kan skilte med flotte kjøreegenskaper og høy underholdningsfaktor. Motoren er grei nok, men langt unna de beste 1,6-literne på markedet.

Publisert
Sist oppdatert

Den ordinære Ka-utgaven, som kom i 1996 og snart er moden for utskifting, må klare seg med en 1,3-liters motor som yter 70 hestekrefter. Ford StreetKa har fått en 1,6-liter, noe som vanligvis skulle være mer enn nok for en bil som veier 1.061 kilo. I praksis viste deg seg imidlertid at StreetKa-motoren ikke er helt up to date. Ikke sånn å forstå, motoren er ikke håpløs. Men den klarte ikke å innfri våre forventninger. Hvorfor?

Tregere enn 307 1.6

Jo, fordi vi har vent oss til at moderne 1,6-litere er sterke nok til at selv langt tyngre kompaktklassebiler oppleves som spreke. Ta for eksempel Peugeot 307 1.6, som veier 1.176 kilo. Vi opplevde denne bilen som litt av en friskus - blant annet klarer den øvelsen 0 til 100 på respektable 10,3 sekunder. Ford StreetKa bruker faktisk 12,1 sekunder på samme øvelse, til tross for lavere vekt. Hva kan det skyldes?

Kun 95 hester

Jo, årsaken er rett og slett at StreetKa har blitt tildelt en gammel motor, som blant annet ikke er satt opp med mer enn to ventiler per sylinder. Resultatet er 95 hestekrefter, noe som betyr at motoren yter mindre enn det som er vanlig for 1,6-litere i dag. Den omtalte Peugeot-motoren yter for eksempel 110 hestekrefter, mens Alfa Romeo tar ut hele 120 hestekrefter fra sin 1,6-liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer