Motor og kjøreegenskaper

En hestekreftsterk dieselmotor og ryddige kjøreegenskaper preger Kia Carens på landeveien.

Publisert
Sist oppdatert

Klassestandarden for fleksibiler med toliters dieselmotorer er mellom 90 og 100 hestekrefter. Carens er blant de sterkeste med 113, og det oppveier til en viss grad det høyere støynivået vi kommer tilbake til i kapittelet om plass og komfort.

Tung

Til tross for 113 hestekrefter ved 4.000 o/min bruker Carens 13,5 sekunder fra 0-100 km/t. Det må vekten ta skylden for. Konkurrentene bruker omtrent samme tid men flere av de er over 100 kilo lettere enn Carens.

Et voksent dreiemoment på 245 Newtonmeter (Nm) ved 2.000 o/min gjør Carens sterk og kjørbar i vanlig trafikk – dette er en motor som passer godt til biltypen. En ulempe med denne motoren er at den ikke er like gjerrig på drivstoff som konkurrentene. Det henger mye sammen at den har mer vekt å streve med, men det forklarer ikke hele forskjellen til konkurrentene. Et forbruk på 0,7 l/mil ved blandet kjøring er likevel til å leve med.

Stiv

Kia Carens skal provoseres mye for den viser tegn til noe annet en sikker understyring. Den er ganske stiv og krenger lite, og det er ikke noe å si på kjøreegenskapene innefor den rammen biltypen setter. Stivheten gjør at man skulle tro Carens var laget for å tåle høy nyttelast, men det er ikke tilfelle. Med kun 486 kilo som maksimal belastning er det bare så vidt du kan ta i bruk alle setene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer