Motor og kjøreegenskaper

Motor og kjøreegenskaper er klart på den sportslige siden, men kanskje ikke så sporty som innpakningen gir inntrykk av.

Publisert
Sist oppdatert

Kombinasjonen sportslig stasjonsvogn er etter hvert blitt ganske vanlig, og i forhold til konkurrentene skiller ikke Accord Tourer seg spesielt ut når det gjelder kjøreegenskaper.

Turtallsmotor

Honda lager motorer som trenger og trives med høyt turtall. 2-literen i Accord yter 155 hestekrefter ved 6.000 o/min, og dreiemomenter er 190 Newtonmeter (Nm) ved 4.500 o/min. Det fine med denne motoren er at den også fungerer godt på litt lavere turtall, og krafttilgangen er jevnt økende. 190 Nm er sånn midt på treet for en 2-liter, men 155 hestekrefter gjør at Accorden spurter fra mange av konkurrentene.

Motorkarakteristikken er slik at du må vite hva du vil og hva du holder på med. I marsjfart på landeveien går det greit å ligge på lavt turtall, men vil du forbi lastebilen foran deg er det bare å strekke seg etter girspaken. Den femtrinns manuelle girkassen er komfortabel i bruk, men tilbyr ikke akkurat muligheten for effektive girskift. Heller ikke bremsene gir den ekstra lille tilbakemeldingen som er nødvendig for å hevde seg med sportslige kjøreegenskaper.

Presist

Styringen er presis og er en viktig element i den positive opplevelsen der er å kjøre Accord når de går litt unna i svingene. Vi har tidligere kjørt bilen på piggfrie vinterdekk som ikke yter en stramt oppsatt bil full rettferdighet. Med sommerdekkene på imponerte Accorden med sportslige svingeegenskaper, og det var fullt mulig å holde høyt trykk i krappe svinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer