Motor og kjøreegenskaper

Det er her Toyota MR2 er i sitt ess. Den lette bilen på under 1.000 kilo blir drevet av en motor på 140 hestekrefter og kjøreegenskapene er fortsatt noe av det mest underholdende vi har vært i borti.

Publisert
Sist oppdatert

MR2 har et fantastisk veigrep. Den ligger klistret på veien og bilen tilbyr underholdning fra turen starter til du er hjemme igjen. I tillegg til at MR2 kun veier 975 kilo er bilen både kort, lav og bred. Den er faktisk bare 124 centimeter høy og det merkes når du skal ut og inn. Det er langt ned å sette seg inn i en MR2.

MR2 har en sportslig girkasse hvor bevegelsene for å skifte gir er korte, og den er også trang og presis. Styringen er direkte og tilbakemeldingene fra hjul og understell er bra.

Skarp

MR2 reagerer momentant på dine bevegelser av rattet og den oppfører seg eksemplarisk, men også litt rampete. Fronten kaster seg fra siden til side og bilen lystrer villig vekk dine ønsker om å skifte retning. Den midtmonterte motoren, som gjør at vektfordelingen blir 42% foran og 58% bak, har mye av skylden for de frekke kjøreegenskapene. De fleste biler er litt tyngre foran enn bak, og de har dermed også klare tendenser til understyring. MR2 lar seg lett styre med gassen, men motorplasseringen gjør at bilen lett snurrer dersom sladden blir for bred. I likhet med biler som har motoren foran lønner det seg å ha motoren plassert innenfor for- og bakaksel. Det har Toyota greid med MR2. Motoren ligger rett foran bakakselen. Denne regelen gjelder alle unntatt Porsche. Porsche 911 har motoren lengst bak i bilen og er det bekreftende unntaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer