Motor og kjøreegenskaper

Ford Fusion er en bil det er fristende å fylle opp med passasjerer og bagasje, da holder det bare så vidt med 80 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert
Motor og kjøreegenskaper


Tre motorer er tilgjengelig på Fusion. Vår 1,4-liter på 80 hestekrefter, en 1,6-liter på 100 hestekrefter samt dieselalternativet på 1,4-liter med 68 hestekrefter.

Greit i byen

Alene i bilen er bykjøring ikke noe problem med hensyn til motorisering. På landeveien har den lille motoren klare begrensninger. Forbikjøringer er vanskelig, og vi var ofte nede i fjerdegir i motbakker.

Da vi lastet opp for helgeturenvar til og med mopedbilene en utfordring å komme seg forbi. Til tross for utfordringene mener vi 1,4-literen er en grei motor. Du får det du betaler for, og motoren har ingen særegenheter bortsett fra litt rå gange på tomgang. Forbruket er også akseptabelt. Vi brukte 0,69 l/mil, produsenten oppgir et forbruk ved blandet kjøring på 0,65 l/mil.

Lettkjørt

For styring, bremser og girkasse har enkel bykjøring vært siktemålet. Det har også Ford fått til. Styringen krever ikke mye kraft, girkassen er svært lettsjaltet og bremsene trenger ikke mye tilvenning. Positivt er det også at målet om enkel bykjøring ikke har gått særlig ut over egenskapene på landevei.

Motor og kjøreegenskaper


Ford Fusion er særlig lett å parkere, styring og girkasse gjør sitt, men det er oversikten som er spesielt god. Den høye seteposisjonen er forskjellen på Fusion og andre småbiler, det er lettere å få en oversikt over omgivelsene fra høyden.

På grensen

Ford Fusion er mer komfortabel en Fiesta, men helt klart blant småbilene med mest sportslige kjøreegenskaper. Selv om du sitter høyt er det faktisk god underholdning å kjøre Fusion på svingete veier.

Som standard leveres Fusion 1.4 Elegance med dekkdimensjonen 195/60-15. Sammenlignbare biler leveres stort sett med en felgstørrelse mindre, og vi er ikke helt sikker på om Fusion er tjent med såpass stive dekk. Mye av det dempingsarbeidet som dekkene kan gjøre blir i Fusion pålagt hjulopphenget.

Les videre om plass og komfort her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer