Motor og kjøreegenskaper

Renault Megane 1.6 Authentique kan skilte med en frisk motor, høy komfort og gode kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Etter vårt syn er Peugeot 307, Audi A3 og Volkswagen Golf kompaktklassens komfortvinnere. Disse bilene kjennetegnes ved lavt støynivå og god fjæringskomfort. Denne trioen må nå finne seg i å bli utfordret av Renault Megane, som ikke står tilbake for noen av dem når det kommer til komfort. Kupeen er svært godt isolert mot lyd og passasjerene skjermes effektivt mot både dekk-, vind- og motorstøy. I tillegg er vifteapparatet svært stillegående, noe som medvirker til at man slipper å heve røsten i denne bilen.

Fast i fisken

Også hjulopphenget er svært vellykket. Fjærer og dempere jobber både effektivt og stille. Alt fra fartsdumper og småhull til brostein og trikkeskinner pareres på en måte som inngir respekt. Også på landeveien gjør bilen en svært god jobb. Megane er fast i fisken og hjulopphenget motvirker effektivt både krenging og duving. Megane er altså ikke bare komfortabel. I tillegg oppfordrer bilen til aktiv kjøring, noe den 1,6 liter store motoren absolutt er i stand til å gi grunnlag for.

Frisk motor

Renault har hentet ut 115 hestekrefter og 152 Nm fra 1,6-literen, noe som i utgangspunktet ikke høres spesielt mye ut. Likevel oppleves motoren som frisk og sportslig. Effektkurven er klassisk og ukomplisert, i den forstand at effekten øker parallelt med turtallet. Det betyr heldigvis ikke at motoren er død i bunn. Vi merket oss at motoren trekker rent helt ned mot 1.000 omdreininger, noe som på ingen måte er noen selvfølge med en såpass liten bensinmotor. Fra 2.500 o/min leverer motoren effektiv akselerasjon og når turtellernålen passerer 4.000-merket blir det en virkelig sprut helt til 6.500 o/min, der turtallssperren trer inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer