Motor og kjøreegenskaper

4,2-literen holder i massevis, og på vinterveier øker firehjulstrekk kjøregleden mange hakk.

Publisert
Sist oppdatert

Balanseøvelser på isglatte veier mestrer Audi A8 med quattro-firehjulsdrift svært bra. Velger du et gir der effekten er tilgjengelig umiddelbart er det imponerende hvordan den store bilen kan balanseres med gasspedalen.

335 hestekrefter

Synes du 0-100 km/t på 6,3 sekunder er for treigt er det vel egentlig snakk om at det ikke er feil motor, men feil bil. V8-motoren i A8 holder i massevis, og har muskler nok til det meste det er naturlig å utsette bilen for. Ved 6.000 o/min yter 4,2-literen 335 hestekrefter. Dreiemomentet topper seg med 430 Newtonmeter (Nm) ved 3.500 o/min

Vi har ikke testet oppførselen i to ganger lovlig fart på norske veier, men inntrykket vi sitter igjen med er at motoren trives bedre jo fortere det går. Draget fra rundt 100 km/t, da er du i andre gir hvis du er på vei opp, imponerer mer enn draget fra stillestående.

Minst sportslig

Før kreftene når drivhjulene må de gjennom en sekstrinns automatgirkasse. Girkassen er utstyrt med en manuell skiftefunksjon, og på testbilen var det også hendler bak rattet for manuell overstyring av girkassen. Det er også mulig å velge en sportsinnstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer