Motor og kjøreegenskaper

Det kommer tre motorer i XC 90. De strekker seg fra minstemann på 163 hestekrefter som slurper diesel, til en bensindrevet rekkesekser med to turboladere og 272 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

Innstegsmodellen blir dieselvarianten med 163 hestekrefter. Dette er den samme motoren som vi kjenner både fra 60-, 70- og 80-modellene til Volvo. Mellomvarianten er en 2.5-liters bensinmotor med turbo og 210 hestekrefter.

T6

Størst og råest blir det med en 2,9-liters rekkesekser med to turboladere. 272 hestekrefter og 380 newtonmeter fra 1.800 til 5.000 omdreininger gir et herlig trykk. Forbikjøringer går som en drøm og du trenger ikke bekymre deg for motbakker og fjelloverganger, selv med full oppakning. Motoren trekker skikkelig over hele registeret, men er kun utstyrt med en firetrinns langsteget girkasse. Turtallet synker kraftig for hvert girskift og det girer ikke direkte harmonisk heller. Det er ikke så veldig plagsomt, men her er potensialet stort for forbedringer. Ytelsene vil forbedres kraftig med en ny girkasse. Vi regner med at Volvo finner noe i PAG-hyllene (PAG – Premier Automtive Group består av Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Lincoln og Volvo og eies av Ford), og at dette bedrer seg etter hvert.

Positivt

Det finnes flere varianter på patenter som gjør det mulig å gire selv på automatkasser. I manuell funksjon har Volvo gjort det slik at girkassen ikke skifter til et høyere gir så sant du ikke bestemmer det, selv om turtelleren er på god vei inni det rødeste. Ligger på høygir girer den riktignok ned hvis farten blir for lav. Det er jo greit siden det ellers ville gått helt i stå hvis du selv glemmer det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer