Motor og kjøreegenskaper

Trodde du firehjulsdrift og høy bakkeklaring var ensbetydende med dårlig komfort og svake kjøreegenskaper? Tro om igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Touareg er en ekte terrengbil, som blant annet kan skilte med firehjulsdrift, drøye 23 centimeter bakkeklaring, lavgirserie og senterdifferensialsperre. Samtidig er den så komfortabel at den tåler sammenligning med de mest eksklusive stasjonsvognene på markedet.

Hjulopphenget arbeider svært godt og parerer alle slags ujevnheter på en forbilledlig måte. Touareg svever over dumpene og kun de aller skarpeste ujevnhetene trenger opp i sitteputen.

God på landeveien

Samtidig er bilen stramt nok satt opp til at den oppleves som sportslig. Touareg sitter godt på veien, krenger lite og gir derfor god underholdning på svingete landeveier. Styringen er god og bilen lar seg gladelig lede gjennom svingene. De gode kjøreegenskapene resulterer i trygghetsfølelse, en følelse som forsterkes av den høye sitteposisjonen.

Bra stabilitetsprogram

Touareg er satt opp med et svært effektivt elektronisk stabilitetsprogram (ESP). Førerfeil resulterer i en udramatisk men bestemt inngripen, noe som ytterligere styrker tilliten til bilen. Slår man stabilitetsprogrammet av, vil man finne ut at bilen vanligvis reagerer med understyring når farten blir for stor i svingene, ikke minst på glatt føre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer