Motor og kjøreegenskaper

En krysser er et krigsskip som blant annet kjennetegnes ved sin evne til å kunne krysse de store verdenshavene. Land Cruiser er laget for å kunne krysse kontinenter.

Publisert
Sist oppdatert

Store hjul, 20 centimeter bakkeklaring, kontinuerlig firehjulsdrift, lavgirserie, antispinn, luftfjæring med høyderegulering og bakkehjelp (Downhill Assist Control og Hill-start Assist Control). Land Cruiser lar seg ikke stoppe av dårlige veier eller bratte bakker. Tvert i mot, Land Cruiser takler langt tøffere utfordringer enn det brorparten av eierne vil finne på å utsette den for.

Vi fikk dessverre ikke tid til å ta med bilen på tur i vår terrengløype, men takket være en usedvanlig snørik uke ble vår Land Cruiser likevel stilt overfor tøffe utfordringer. Blant annet vading i dyp snø, klatring i ekstremt bratte og glatte veier og passering av svære brøytekanter. Samtlige utfordringer ble bestått med glans.

Komfortabel nok

At Land Cruiser har god fremkommelighet kom egentlig ikke som noen overraskelse - det hadde vi forventet. Det vi var mer spente på, var egenskapene under normale forhold. Var bilen komfortabel nok til å kunne hevde seg mot de stadig flere tyske konkurrentene?

Vår konklusjon er et betinget ja. Nye Land Cruiser er riktignok ikke like komfortabel som BMW X5, Mercedes-Benz ML og Volkswagen Touareg - til gjengjeld er den etter vårt syn komfortabel nok til at de fleste vil oppleve Land Cruiser som en behagelig bil. Hjulopphenget har litt problemer med de skarpeste ujevnhetene, men tar igjen ved å duve pent over fartsdumper og telehiv-belemrede landeveier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer