Motor og kjøreegenskaper

Grand Cherokee med dieselmotor er et sprekt bekjentskap. Motoren liker å jobbe og Grand Cherokee takler mange oppgaver.

Publisert
Sist oppdatert

Kraftige firehjulstrekkere trenger mye effekt og det er ingen sak med en stor bensinmotor. Problemet blir derimot at bensinforbruket fyker til himmels hvis du bruker gassen flittig. Løsningen blir da en dieselmotor. Oppgitt forbruk på 2.7 CRD ved blandet kjøring er 0,97 liter per mil. Det stemmer veldig godt med det vi målte selv også. Hvis du hopper over på Grand Cherokee med fireliters rekkesekser eller 4,7-liters V8-motor ligger forbruket ved blandet kjøring på 1,6 liter per mil. Vi har normalt problemer med holde slike forbrukstall med bensinmotorer slik at forskjellen blir egentlig enda større.

Fin motor

Motoren er en rekkefemmer på 2,7 liter med dieselinnsprøytning fra et felles reservoar (common rail). Ytelsen er 163 hestekrefter og dreimomentet er 400 newtonmeter ved 1.800 omdreininger. Det er lite å hente under 2.000 omdreininger, men det rykker skikkelig til når kommer opp på riktig turtall. Automatkassen med fem gir hjelper også fint til med å holde motoren på riktig turtall. Du har ikke mulighet til selv å gire opp og ned, men du kan låse girkassen oppad i samtlige gir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer