Motor og kjøreegenskaper

Mercedes-Benz S 430 4MATIC kan skilte med en nydelig V8-motor, en flott girkasse og kjøreegenskaper som faktisk også duger på norsk vinterføre.

Publisert
Sist oppdatert

Under S 430-panseret finner vi som navnet antyder en 4,3-liters motor. Slagvolumet er fordelt på åtte sylindere som hver er utrustet med tre ventiler og to tennplugger. Når turtelleren passerer 3.000 omdreininger yter motoren 400 newtonmeter og når den presses helt opp mot rødmerkingen leverer den respektable 279 hestekrefter.

Dette betyr i praksis at den 504 centimeter lange bilen klarer 0-100 kilometer i timen på 7,4 sekunder, noe som betyr at du for eksempel lett kjører fra en Toyota MR2. Dette til tross for at S 430 4MATIC er utrustet med firehjulsdrift og automatgirkasse og veier 1.980 kilo.

Merker ikke farten

Motoren produserer et herlig skyv og hvis du følger med på fartsmåleren, så forstår du at det går fort. Bilen gjør 70 kilometer i timen i førstegir og på lukket bane vil du finne ut at du er oppe i 110 kilometer i timen når du har tømt andregiret. Fartsopplevelsen er imidlertid en helt annen enn den man er vant til fra mer normale biler. S-klasse er nemlig så stor, stødig og tung at du i praksis ikke merker hvor rask bilen egentlig er. Det å kjøre i 50 kilometer med denne bilen gir ordet "fartsblindhet" en ny betydning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer