Motor og kjøreegenskaper

206 SW 1.4 kan skilte med en fin motor og nydelige kjøreegenskaper. Men girkassen kunne gjerne vært strammere.

Publisert
Sist oppdatert

Generelt kan vi si at dagens 1,4-litere har blitt så effektive at de kan sammenlignes med gårsdagens 1,6-litere. 206 SW-motoren er intet unntak. Motoren, som forøvrig også er å finne i blant andre Citroën C3 og Peugeot 307, gjør en fin jobb i den lille stasjonsvognen.

Kraftkilden trekker rent fra 1.500 omdreininger og leverer merkbar akselerasjon når turtelleren passerer 2.500. Ved 3.500 våkner den lille motoren til liv og trekker bedre og bedre opp mot 5.500 omdreininger, der man møter de 75 hestekreftene. Når man motoren passerer 5.500 omdreininger blir det mer bråk enn futt, og det var derfor sjeldent vi trakk motoren helt opp til rødmerkingen ved 6.250 omdreininger.

Høyt annetgir

Når motoren kjøres i riktig turtallsområde oppleves den som sterk og kvikk, og forbikjøringer er faktisk ikke noe problem. I praksis oppleves bilen som langt kvikkere enn tallene skulle tilsi. På papiret bruker bilen nemlig 14,7 sekunder på øvelsen 0-100, noe som jo ikke er noe særlig å skryte av.

Hovedforklaringen bak de dårlige tallene er å finne i girkassen. Peugeot har nemlig valgt å legge inn et unormalt høyt andregir. Dette oppleves i praksis ved at man treffer andregiret ved 3.800 omdreininger etter å ha dratt førstegiret helt ut. Dermed blir turtallet litt for lavt, noe som resulterer i at motoren de første sekundene leverer beskjeden effekt. Hadde man i stedet truffet andregiret ved 4.500 o/min, ville øvelsen 0-100 sannsynligvis vært redusert med et par sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer