Motor og kjøreegenskaper

Den lille motoren er sterk nok til småkjøring, men får problemer med last og landevei.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alt for mange steder som er oversiktelige nok til å kjøre forbi med kun 61 hestekrefter under panseret. Istedenfor å stresse med å komme forbi bilen foran, kan du kose deg med tanken på at du antakelig bruker under en halvliter bensin per mil.

Helst uten

Alene i C3 , og uten fullt bagasjerom, er 1,1-literen tilstrekkelig kvikk for å holde følge med trafikken. Det er først og fremst hvis du har passasjerer og last i bilen at forskjellen opp til C3 med 1,4-liters motor blir stor.

Grunnen til ømfintligheten for last er det lave dreiemomentet. 94 Newtonmeter (Nm) ved 3.200 o/min leverer 1,1 literen. Effekten er på 61 hestekrefter ved 5.500 o/min. En Volkswagen Polo med 1,2-liters motor på 65 hestekrefter leverer til sammenlikning 112 Nm ved lavere turtall.

Ikke ABS

Vi synes det er drøyt å levere nye biler i dag uten ABS-bremser. Den sikkerhetsgevinsten som ligger i manøvrerbarhet og mulighet for fullt bremsetrykk er stor. ABS-bremser er standardutstyr på C3 med 1,4-liters motor.

Lettkjørt

Citroën C3 er en svært lettkjørt bil. Servostyringen er til og med for lett for vår smak. Etter litt tilvenning er sidestolpene ved frontvinduet ingen hindring for sikten. Også girkassen er grei i bruk, uten å inspirere til forsøk på lynraske girskift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer