Motor og kjøreegenskaper

Den lille motoren er sterk nok til småkjøring, men får problemer med last og landevei.

Publisert
Sist oppdatert
Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke alt for mange steder som er oversiktelige nok til å kjøre forbi med kun 61 hestekrefter under panseret. Istedenfor å stresse med å komme forbi bilen foran, kan du kose deg med tanken på at du antakelig bruker under en halvliter bensin per mil.

Helst uten

Alene i C3 , og uten fullt bagasjerom, er 1,1-literen tilstrekkelig kvikk for å holde følge med trafikken. Det er først og fremst hvis du har passasjerer og last i bilen at forskjellen opp til C3 med 1,4-liters motor blir stor.

Grunnen til ømfintligheten for last er det lave dreiemomentet. 94 Newtonmeter (Nm) ved 3.200 o/min leverer 1,1 literen. Effekten er på 61 hestekrefter ved 5.500 o/min. En Volkswagen Polo med 1,2-liters motor på 65 hestekrefter leverer til sammenlikning 112 Nm ved lavere turtall.

Ikke ABS

Vi synes det er drøyt å levere nye biler i dag uten ABS-bremser. Den sikkerhetsgevinsten som ligger i manøvrerbarhet og mulighet for fullt bremsetrykk er stor. ABS-bremser er standardutstyr på C3 med 1,4-liters motor.

Lettkjørt

Motor og kjøreegenskaper

Citroën C3 er en svært lettkjørt bil. Servostyringen er til og med for lett for vår smak. Etter litt tilvenning er sidestolpene ved frontvinduet ingen hindring for sikten. Også girkassen er grei i bruk, uten å inspirere til forsøk på lynraske girskift.

Som de fleste andre biler varsler C3 om at veigrepet er i ferd med å ta slutt ved å understyre. Citroën C3s kjøregenskaper er med andre ord forutsigbare.

Konklusjon

I vinterlandet Norge er det svært ufornuftig å kjøpe en ny bil uten ABS-bremser. Som tilvalg koster det 6.400 kroner, og C3 1.1 koster da 155.300 kroner. Prisdifferansen opp til 1,4-liters motoren med 75 hestekrefter og med ABS-bremser som standardutstyr er 5.600 kroner, og det gjør valget lett for vår del. Vi velger 1,4-literen.

Motor og kjøreegenskaper

Et praktisk indre kan du lese mer om i testen av C3 med 1,4-liters motor. Den finner du her.

Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer