Motor og kjøreegenskaper

Hjulopphenget fra MG F er byttet ut med et mer tradisjonelt oppheng. Det er kanskje det som gjør at MG TF 135 føles mer sporty.

Publisert
Sist oppdatert

For TF virker definitivt mer sporty, MG F fikk et stempel som komfortabel roadster. MG TF er fortsatt mer komfortabel en for eksempel Toyota MR2, men stiv nok til å gi de kjøreglade kjøreglede.

Litt bedre, og bedre

Styring, bremser og veigrep er områder der utviklingen har gått riktig vei. Motorkarakteristikken er også på den sportslige siden, både dreiemoment og effektmaksimum er å finne langt til høyre på turtelleren. Dreiemomentet, 165 Newtonmeter, er det samme som i 120-hesteren, men dukker opp ved 5.000 o/min som er 2.000 o/min senere en tidligere. Toppeffekten på 136 hestekrefter får du ved 6.750 o/min.

Det er forbedringer ved innsug og eksos som gir bedre pust for motoren, og elektronikken er også endret for å oppnå høyere effekt. I praksis fungerer motoren fortsatt godt til koseturer på lavt turtall, men den er blitt morsommere på koseturer med høyt turtall. Forbruket er oppgitt til 0,79 l/mil, vi brukte 0,93 l/mil uten å kjøre med sparetanker i hodet.

Morsom

MG TF er blant de bilene som er morsomme å kjøre uten at du trenger å bryte lover og regler, eller være en fare for andre. En svingete vei er alt som skal til. MG TF har nok karakter til at den straffer deg for klønete valg av gir og spor, og gir kjøreglede i massevis når du treffer. Midtmontert motor gjør sitt til at overmodige øvelser ender sidelengs, men MG TF lar seg villig lokkes i riktig retning igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer