Motor og kjøreegenskaper

Den råsterke turbomotoren er helt fantastisk. Den trekker rått over hele registeret og demonstrer at det ikke bare er dieselmotorer som har muskler.

Publisert
Sist oppdatert

Motoren trekker ikke fra bunn, vi forventer heller ikke det fra en 1,8-liters motor, men plutselig rykker det til. Dreiemomentet slår oss tilbake i dype og deilige Recaroseter. 270 newtonmeter er på pletten fra 2.100 omdreininger, og det kjennes godt.

Bredt register

Denne motoren har det meste Cupra R trenger. Med en effekt på 210 hestekrefter ved 5.800 omdreininger i minuttet, og et dreimoment på 270 newtonmeter allerede ved 2.100 omdreininger, kan du selv tenke deg hvor sprek denne 1.239 kilo tunge bilen er. Ved cirka 1.700 omdreininger kjenner du at det begynner å skje dramatiske ting under panseret, og det herlige skyvet stopper ikke før nåla nærmer seg rødmerkingen på 6.500 omdreininger. I praksis har du stort sett krefter i overflod hele tiden, og det akselerer bra selv i sjette gir.

6 gir

Sekstrinns girkasse passer godt sammen med motoren i Cupra R. Den er presis, og det er lett sjalte fra gir til gir. Selv når du kjører aktivt trenger du ikke skifte gir i tide og utide, hvis ikke hastighetene veksler enormt da. Det kommer mest av at motoren er sterk, men også av at den har et voldsomt bredt register å spille på. Sjettegiret er nesten for høyt for norske forhold, men går greit på veier hvor du kan kjøre i hundre kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer