Motor og kjøreegenskaper

Med tanke på at Skoda Superb er 480 centimeter lang og veier nesten halvannet tonn, gjør den lille dieselmotoren en svært god jobb.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda Superb er tilgjengelig med tre bensin- og to turbodiesel-motorer. Vi valgte minste dieselalternativ, som har 1,9 liter slagvolum. Denne motoren er en av Volkswagen-konsernets virkelige "potet-motorer" og brukes i en lang rekke modeller. 1,9-literen er en turboladet pumpedyse-motor som produseres i en rekke effekt-varianter, varierende fra 90 til 150 hestekrefter. Superb har i likhet med blant andre Audi A4 og Volkswagen Passat fått en variant som yter 130 hestekrefter.

Sterk i bunn

Denne motoren duger svært godt under Superb-panseret. Motoren trekker rent allerede fra 1.100 omdreininger og leverer akselerasjon allerede fra 1.300 o/min. Fra 1.800 o/min kommer motoren virkelig til sin rett og leverer et kraftig spark som varer opp til 2.500 o/min. Skyvet som skapes i dette turtallsområdet oppleves som virkelig kraftfullt. Selv om det er i de lavere delene av registeret at motoren trives best, har den ikke noe mot høyere turtall. Motoren trekker fint helt opp til rødmerkingen ved 4.700 o/min, selv om skyvet ikke er like påtagelig når 2.500 o/min er passert.

Slipper giring

En av fordelene ved at dreiemomenttoppen er på plass så tidlig, er at man slipper å gire ned hver gang man trenger akselerasjon. For eksempel trekker motoren rent helt ned i 35 kilometer i timen i 3. gir. Med tanke på at samme gir varer opp til 130 kilometer i timen, er det ikke ofte man trenger å gire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer