Motor og kjøreegenskaper

Til tross for størrelsen og vekten oppleves dette som litt av en fartsmaskin, og med sekstrinns girkasse snurrer motoren så vidt rundt i 100 kilometer i timen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi brukte vår egen bane til utforske fartsressursene videre, og det er i mellomregisteret at motoren viser sitt sanne jeg.

Ikke trøtt

Det vanligvis noe signe morgenfjeset stivner fort i et stort smil når pedalen trykkes mot gulvet. Så og si momentant rykker motoren til, og det gnisser i skinnsetene når kroppen presses bakover i setene. Når førstegiret er tomt faller nåla pent tilbake og akselerasjonen fortsetter ufortrødent videre. Selv om det fortsatt er tidlig på morgenen har det meste av søvnige tendenser forsvunnet ut av hodet nå.

CATS

Jaguar er Amerikas største kattdyr og bilmerket har klart å finne en firebokstavers forkortelse for katt, CATS (computer active technology suspension), som navn på den aktive fjæringen. Dette fungerer bra og gjør at krengingen gjennom svingene blir minimal. Veigrepet er også formidabelt. De solide dekkene i dimensjon 245/40-18 foran og 275/35-18 bak skal også ha sin del av æren for det vanvittige veigrepet. Under akselerasjon på tørr vei er vi ikke i nærheten av slipp på bakjulene. Svinger forseres mye hurtigere enn det kroppen synes er behagelig og velger du å mobilisere alle kreftene til de kraftige Brembo-bremsene stopper det fort. På vått føre er det nesten ikke mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer