Motor og kjøreegenskaper

Det er ikke ofte det blir snakk om fart og moro når du har en 1,8-liters motor til disposisjon, Mazda 6 er et hederlig unntak. Her finnes det mye kjøreglede.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 er utstyrt med en 1,8-liters motor som yter 120 hestekrefter ved 5.500 omdreininger og 165 newtonmeter ved 4.300 omdreininger i minuttet. Tallenes klare tale tyder på at dette ikke sparker rått i fra, men opplevelsen ble likevel en annen.

Vi ble lurt

Maksimalt dreiemoment ligger på 4.300 omdreininger, men det kjennes ikke riktig slik ut. 1,8-literen i Mazda 6 er nemlig også sprek lenger ned i turtallsregisteret. Allerede ved 2.000 omdreninger begynner det å bli sving på sakene, og til å være en såpass liten motor i en sedan på nesten 4,7 meter må vi si at dette er imponerende.

Hvis du skulle føle behov for å teste øvelsen 0-100 kilometer i timen vil dette ta akkurat 10,7 sekunder og toppfarten er hele 197 kilometer i timen.

Dårlig fleksibilitet

Bensinmotorerpå denne størrelsen er selvsagt ikke like fleksible som store seks- og åttesylindrede motorer og turbomotorer Også i Mazda 6 er det derfor nødvendig bruke girspaken flittig for at du skal få optimal trekkraft fra motoren. Det er i grunn greit siden girkassen er både presis og lettsjaltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer