Motor og kjøreegenskaper

BMW X5 er tilgjengelig med tre ulike bensinmotorer og en dieselmotor. Vi valgte sistnevnte, men vil ikke anbefale deg å gjøre det samme.

Publisert
Sist oppdatert

La oss like godt avsløre det først som sist - vi synes rett og slett at X5 3.0d A ble litt for slapp. Overrasket? Ja, det ble egentlig vi også. Vi hadde nemlig høye forventninger til BMWs største dieselmotor, som på papiret er blant de beste i sin klasse. Den 2,9 liter store turbodieselmotoren yter nemlig respektable 410 Nm allerede ved 2.000 o/min. Effekten er det heller ikke noe å si på - 184 hestekrefter ved 4.000 omdreininger.

Mer kraft enn konkurrentene

Dette er overlegne ytelser hvis vi sammenligner med andre dieselmotorer i samme størrelsesklasse. Saabs har for eksempel ikke tatt ut mer enn 350 Nm/176 hk fra sin treliter. Nissan har nøyd seg med 354 Nm/158 hk og Toyota med 343 Nm/163 hk.

På papiret er altså BMWs 2,9-liter (2.926 ccm) blant de råeste dieselmotorene på markedet. Og ikke bare på papiret. Vi har nemlig hatt gleden av å teste rekkesekseren tidligere - i en 3-serie Touring. Den gangen ga vi motoren skamros. Så hva gikk galt denne gangen?

Kveles

Jo, motoren kveles av bilens vekt. X5 3.0dA veier hele 2.115 kilo og dette blir i tyngste laget selv for BMWs største dieselmotor. Og det er ikke bare vekten som stjeler krefter. Også det konstante firehjulstrekk-systemet og automatgirkassen suger kraft ut av common rail-motoren, som dermed ikke kommer til sin rett under X5-panseret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer