Motor og kjøreegenskaper

Honda har lenge praktisert avansert ventilstyring. Siste generasjon av teknikken heter i-VTEC.

Publisert
Sist oppdatert

Honda-motorer som har tilnavnet VTEC er utstyrt med variabel løfte-høyde på ventilene. Civic Type R som har i-VTEC-stempelet på motoren har også variable ventiltider. På denne måten har Honda laget en motor som trekker forholdsvis bra på lavt turtall samtidig som den er helt vill fra cirka 6.000 til8.000 omdreininger.

Rask

Det er dette turtallet som er riktig for Civic Type R, og det er i høyeste grad også her kjøregleden ligger. I første gir trekker det godt oppover og når du passerer 6.000 omdreininger har dekkene alvorlig trøbbel med å beholde festet. Turtallsperren slår inn rett over 8.000 omdreininger og ved en rask giring til andre legger turtelleren seg perfekt ned på 6.000 og moroa kan fortsette. Vel plassert på vår egen bane bekreftet Civic Type R at dette inntreffer ved flere girskift oppover i hastighet.

Med denne fremgangsmåten skal 0-100 kilometer i timen klares på 6,8 sekunder. Toyota Corolla T-Sport som 8 hestekrefter mindre er oppgitt til å bruke hele 8,4 sekunder.

6 gir

Girstanga har kule i aluminium og er montert på en utvekst i dashbordet. Sjaltebevegelsene er korte og presise og du har seks finjusterte gir til disposisjon. Det nødvendige sjettegiret gjør at du kan ligge på motorveien på et turtall det er mulig å leve med over tid. Med sjettegiret på plass kan du faktisk kjøre helt ned til 60 kilometer i timen. Da ligger turtelleren på 1.500 omdreininger og trenger du mer fart, er det bare å trykke inn gasspedalen. Denne motoren tåler å akselerere fra såpass lavt turtall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer