Motor og kjøreegenskaper

Jazz er smidig og lettkjørt og egner seg ypperlig til bykjøring.

Publisert
Sist oppdatert

Utviklerne av Honda Jazz har forbarmet seg over alle de som skal komme seg frem på trange steder. Den har blant annet en ekskremt liten svingradius. Vi har aldri kjørt en bil som trenger så liten plass for å svinge rundt. Manøvrering i bygater og ikke minst i parkeringshus er den enkleste sak i verden. I stedet for å kjøre frem og tilbake flere ganger kan du bare svinge rundt en gang.

Kun en motor

Det gjør det enkelt for de som skal kjøpe Jazz. Det er kun en 1,4-liters motor som yter 83 hestekrefter som er tilgjengelig i Norge. Den passer bilen helt topp, og gjør at alle dagens gjøremål går greit unna. Vi har ikke testet bilen med maksimal tillat nyttelast, men malen er at vekt påvirker en liten motor betydelig. I det daglige fungerer motoren bra og du må passe på fartsgrensene med denne bilen også.

Tilvenning

Jazz er kort og oversiktlig, men du må lære deg hvor fronten befinner seg. Som vanlig er snuta mye kortere enn det du tror, men du ser ikke panseret i det hele tatt. I begynnelsen trenger du å gå ut av bilen et par ganger for å sjekke hvor langt det er til eventuelle hindringer. Ellers er det enkelt å finne ut hvor eventuelle hindringer befinner seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer