Motor og kjøreegenskaper

Mercedes satser på kompressor i motsetning til mange av sine konkurrenter. Det er spennende og annerledes og motoren i testbilen er skreddersydd for en liten kupé.

Publisert
Sist oppdatert

Når du starter opp motoren hører du med en gang at lyden er litt annerledes enn det vi er vant til fra uladete firere. Det er snerr i en kompressormotor, og det blir mer og mer av det jo høyere opp i turtall du kommer. Motoren har et totalt slagvolum på 2,3 liter og yter 197 hestekrefter.

Jevnt skyv

En kompressor lader motoren jevnt over hele turtallsregisteret, og motoren trekker også skikkelig helt fra bunn. Når du trykker på gassen i en 230 Sportcoupé sparker det godt unna. Det omtrent som å ha en sekssylindret motor under panseret. Gjennom turtallsregisteret trekker det jevnt og trutt, men den er friskest over 3.000 omdreininger. Kraften varer helt til turtelleren treffer turtallssperren.

Tung

197 hestekrefter i en Sportcoupé er akkurat passe. Det går godt unna, men en egenvekt på 1.500 kilo gjør at de ville prestasjonene uteblir. Det er kanskje ikke så viktig for kjøpegruppen heller, men vi tror ikke mange vil ha noe å utsette på de åtte sekundene det tar å frese opp til 100 kilometer i timen.

Komfortgir

Automatgiret på testbilen er av den makelige typen. Selv om du velger sportsprogrammet må du provosere girkassen med flittig gassbruk for å få den til å sjalte kvikt. Vi skulle gjerne hatt raskere respons fra girkassen, men den sterke motoren redder hovedinntrykket av Sportcoupé. Sjaltingene går mykt og behagelig for seg uansett hvor på turtallet du befinner deg. Du kan også sperre girkassen i de respektive girene ved å trekke spaken mot venstre. Skulle du derimot gasse så mye at du treffer turtallssperren girer bilen opp et gir likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer