Motor og kjøreegenskaper

I Jeep Cherokee finner du ingen viskositetskoblinger eller andre billigsystemer for fordele kraften mellom for- og bakaksel.

Publisert
Sist oppdatert

Jeep Cherokee er en solid bil som er bygget for uvøren bruk på all slags underlag. Cherokee Sport med 2,4 liters bensinmotor er utstyrt med firehjulstrekksystemet Command-Trac. Dette skiller seg fra det andre systemet til Jeep ved at du til dagelig kjører med bakhjulsdrift. Den sterkere modellen med 3,7 liters motor har systemet Selec-Trac, som er et permanent firehjulstrekk system.

Tøff

Til dagligdags bruk duger det lenge med bakhjulsdrift, men skulle behovet for bedre grep melde seg kan du koble inn forhjulene med en spak ved siden av girstanga. Det kan du gjøre i inntil 88 kilometer i timen. Firehjulstrekket på Cherokee egner seg bare til løst underlag, siden det er av den typen som kan ødelegge girkassa hvis det blir brukt på asfalt. Noe som er ganske uvanlig for klassen er differensialsperre. Cherokee har sperre bak, og det hindrer effektivt at bakhjulene spinner i forhold til hverandre.

De mest slitsomme slepeoppdragene kan utføres enkelt ved å koble inn lavgiret. Styrken på motoren ligger på et forholdsvis høyt turtall, og for å slippe å slite ut kløtsjen, kan du oppleve at lavgiret blir mer nødvendig en du kanskje skulle tro i utgangspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer