Motor og kjøreegenskaper

Med automatkasse og en treliters V6-motor under panseret klarer X-type 0-100 på respektable 7,5 sekunder. Men X-type 3.0 V6 er ikke bare rask - den byr i tillegg på svært gode kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Jaguar har tatt ut 231 hestekrefter fra den tre liter store motoren, noe som tilfeldigvis er nøyaktig det samme som BMW tar ut av sin treliter. Maksimalt dreiemoment, 279 Nm ved 3.000 o/min, er imidlertid noe svakere enn det de tyske konkurrentene kan by på - uten at dette oppleves som et problem. Motoren trekker nemlig uanstrengt selv ved svært lave turtall og har ingen problemer med å trekke den 1,5 tonn tunge bilen oppover selv de bratteste bakker uten å ty til høyt turtall.

Flott skyv

Men det er først når man trykker gasspedalen i bunn, at motoren virkelig kommer til sin rett. Fronten reiser seg merkbart ved fullt pådrag og når turtallet passerer 4.500 o/min leverer motoren et herlig skyv helt opp til rødmerkingen ved 6.500 o/min.

Ved slike høye turtall skaper kraftkilden et herlig, snerrende lydbilde - et lydbilde som maner frem katten som har gitt bilen navn. Ved høye turtall er gassresponsen nærmest umiddelbar, noe som innbyr til lek, moro og svingkjøring. Kombinasjonen av kraft og respons resulterer i at man gleder seg til å nå igjen menn med hatt - forbikjøringer er nemlig moro med denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer