Motor og kjøreegenskaper

Snakk med en bilentusiast og nevn at bilen din har 90 hester. Begynn så å snakk om kjøreglede. Og legg merke til bilentusiastens ansiktsuttrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn 90 hester i Honda Civic 1,4iS. Likevel hadde vi vansker med å la svingete småveier i fred. Gang på gang tok vi den lengste veien mellom A og B – og gang på gang lot vi ørene stoppe smilet fra å møtes et sted på bakhodet.

90 hester?!

Og det til tross for at Honda Civic 1,4iS ikke har Honda sine variable ventiltider, V-TEC. For motoren er en høyst ordinær 1,4-liter med fire ventiler per sylinder, 90 hester og 130 Nm i dreiemoment. Selvsagt gjør ikke det bilen til noen vinner ut fra lyskryss, eller til en lavtflyvende landeveisrakett. Men motoren er fleksibel, og bittet når turtelleren nærmer seg rødmerkingen er slett ikke blant de verste i klassen. Fordelen med en relativt liten stall under panseret er imidlertid forbruket. Etter svært aktiv blandet kjøring målte vi et forbruk så lavt som 0,67 liter per mil.

Fin girkasse

For det er lett å la seg rive med. Ikke minst fordi understellet fortjener svinger, men også fordi motoren nødvendigvis må ha turtall for å få jobben gjort. Og det er egentlig en glede. Utradisjonelt finner du nemlig girspaken montert på midtkonsollen på dashbordet. Så nært sitter den at du nesten når den uten å ta hendene vekk fra rattet. Hvilket gjør den ekstremt lett tilgjengelig, og flittig brukt. Glede brakte også det faktum at Honda også i Civic har tatt girskiftet på alvor. Girkassen er lettsjaltet og presis til det ekstreme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer