Motor og kjøreegenskaper

Intet nytt under panseret, der finner du en velkjent 1,8-liter på 116 hestekrefter. Det er ikke den som har gjort nye Primera mer komfortabel.

Publisert
Sist oppdatert

Mykere fjæring gir høyere komfort. Det kan også lett medføre dvaskere kjøreegenskaper.

17 tommer standard

Likte du kjøregenskapene til gamle Primeraen blir du nok mest fornøyd med en ny Primera med det sportslige utstyrsnivået Tekna. Det medfører for kjøreegenskapenes del kun større og hardere dekk, men de er til god hjelp i dagens modell som er noe mykere. Bortsett fra tendenser til sporing er komforten fullt ut akseptabel.

Styringen er presis med hastighetsavhengig servostyring, og det er god nok balanse i Nissan Primera til at den er morsom å kjøre. I tillegg er den forutsigbar ved at som regel er forhjulene som begynner å skrense først.

Velkjent motor

Støynivået på 1,8 literen er høyt når motoren presses. 116 hestekrefter ved 5.600 o/min og 163 Newtonmeter ved 4.000 o/min antyder at den må presses relativt ofte. Selv om motoren er fleksibel, må du langt opp i turtall for finne krefter til for eksempel forbikjøring. I vanlig marsjfart er ikke støynivået noe problem.

0-100 km/t sørger 1,8-literen at går unna på 11,9 sekunder. Lillebroren på 1,6-liter gjør samme øvelsen syv tideler av et sekund tregere, og vår erfaring er at det ikke er ytelser men komfort og lydnivå som er hovedforskjellen på de to motorene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer