Motor og kjøreegenskaper

Det er ikke lange panseret på Volkswagen Polo, men det skjuler en motor med et stort hjerte.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Polo 1,2 Trendline er ikke bilen man ypper til duell i lyskryssene med, trass i at sportssetene nok gir enkelte assosiasjoner. I denne bilen er nok likevel sportssetenes misjon mer komfort enn å holde deg fast i et jerngrep rundt svingene. For det er jo tross alt begrenset hvor hårete en bil med en liten tresylindret motor kan bli.

Fleksibel motor

For spesifikasjonene er langt fra å gi bilentusiaster tanker om LeMans eller Nordschleife på Nürburgring. Men for å transportere deg og dine fra A til B er de 65 hestene, og dreiemomentet på 112 Nm ved 3.000 omdreininger, mer enn tilstrekkelig. Faktum er nemlig at Polo med 1,2-literen under panseret fint kan kjøres uten at turtellernålen hele tiden må slikke rødfeltet, og uten at du til stadighet trenger å vispe rundt blant girkassens tannhjul. Ved langkjøring er nemlig motoren behagelig fleksibel, men ønsker du rapid progresjon blir bildet noe annet. Da er du avhengig av å spille på hele registeret – noe som også er uproblematisk fordi støydempingen mot motoren er god.

Fin girkasse

En annen positiv overraskelse er girkassen. Ikke bare er den presis, den er også smørmyk i bruk – og kastene er korte. Dermed blir bykjøring – hvor girskiftene ofte er mange – en behagelig opplevelse. Med til komforten bidrar også den lette og fint doserbare kløtsjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer