Motor og kjøreegenskaper

Det er ikke kjøredynamikk og ytelser i topp klasse som er den store styrken til Alhambra, men den bringer deg dit du vil.

Publisert
Sist oppdatert

Det sier seg selv at 90 hestekrefter i en bil som veier 1.677 kilo overhodet ikke gir noen ytelser å skrive hjem om. Dreiemomentet på 240 newtonmeter hjelper en del, men klarer ikke mer enn akkurat å redde dagen.

Pumpedyse igjen

1,9-literen florerer rundt i mange biler fra både Audi, VW, Skoda og Seat og finnes i effektvarianter fra 90 til 150 hestekrefter. Denne motoren benytter seg av høytrykks direkteinnsprøytning av typen Pumpedyse. Dette systemet sørger for god forstøving av drivstoffet og skal gi redusert forbruk og lavere utslipp.

Varierende forbruk

Under normale forhold skal det ikke betydelige mengder diesel til for å holde liv under panseret. På langkjøring uten noen krumspring klarer du deg med 0,6 liter per mil, men begynner du med forbikjøringer, eller presser bilen hardt i motbakker, noe som forresten er vanskelig å unngå, fyker forbruket i været. På det verste var vi svært nær literen per mil og vi ble faktisk litt overrasket over at vi kom såpass høyt, men motoren jobber også forholdsvis tungt til tider.

Minste motor

90-hesteren vi har kjørt denne gangen er den minste motoren som er tilgjengelig i Alhambra. Det betyr at du ikke har noe å spille med når mer krevende trafikkutfordringer skal overvinnes. Du klarer så vidt å holde farten i oppoverbakker i sjette gir, men det ideelle er å gire ned et gir eller to, slik at motoren går litt lettere. Forbikjøringer er også en prøvelse som må planlegges litt i forveien. Du klarer ikke slike stunt på sparket. Da har muligheten forsvunnet lenge før jobben er utført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer