Motor og kjøreegenskaper

TDI motoren passer Audi A8 svært godt. Det kraftige dreiemomentet gjør at du lett blir sjarmert når bilen skyter fremover.

Publisert
Sist oppdatert

Motoren er forholdsvis ny i Audi-sammenheng og er den eneste motoren Audi leverer med Common-Rail dieselinnsprøytning. Den leveres kun til A8, dessverre, men er helt klart en motor det er lett å bli begeistret for.

Flat kurve

Mange dieselmotorer begynner å bli sterke over et forholdsvis bredt register. Det gjelder også for denne motoren som har en dreiemomentskurve som stiger kjapt opp til toppnivå og ligger der fra 1.800 til 3.000 omdreininger i minuttet. Ved 3.000 omdreininger daler kurven, men motoren har fortsatt en del å gi siden effekten innhenter dreiemomentskurven der den er på vei ned. I praksis er denne motoren mer enn sterk nok fra rundt 1.500 omdreininger og helt opp til 4.000 omdreininger.

Råsterk

Motoren yter 225 hestekrefter ved 4.000 omdreininger i minuttet og dreiemomentet ligger konstant på 480 newtonmeter mellom 1.800 og 3.000 omdreininger i minuttet. De to turboene har variabel turbingeometri og ladeluftkjølerene er vannavkjølt. Motoren har dessuten to overliggende kamaksler per sylinderrekke, fire ventiler per sylinder og Common-Rail dieselinnsprøytning. Akselerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen skal du klare på 8,2 sekunder og toppfarten er 242 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer