Motor og kjøreegenskaper

Citroën Berlingo er ikke bilen for de som liker å ta den lange veien hjem. Likevel er kjøreegenskapene bra.

Publisert
Sist oppdatert

Det hviner og det hyler. Det er helt tydelig at Citroën Berlingo mistrives med behandlingen den utsettes for. Dette er kort og godt ikke bilen å leke Martin Schanche med.

Lettkjørt

Vi krenger, og vi understyrer. To klare tegn på at Citroën Berlingo er i ferd med å miste grepet fullstendig. Men Berlingo er likevel tryggheten selv på svingete veier. Lett å kontrollere, forutsigbar og veloppdragen. Presser du den understyrer den. Slik er reglene – og det finnes ingen unntak.

I tillegg er grensen fra forhjulene begynner å slippe, til de har sluppet helt ganske bred. Noe problem å kontrollere Berlingo er det derfor ikke.

Sidevangene kollapser

Men det er mer enn blott kjøreegenskapene som sladrer om at Berlingo ikke er bilen for inspirert kjøring på svingete vestlandsveier. Også setene gir opp kampen når kreftene sideveis blir for kraftige. Sidevangene evner rett og slett ikke å holde i mot, resultatet blir at du faller ned på metallrammen rundt setet. Ikke spesielt behagelig, men neppe noe stort problem med tanke på at bilen ikke akkurat inspirerer til kjøreteknikker hvis opprinnelse er hentet fra Formel 1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer