Motor og kjøreegenskaper

Peugeot 607 er tilgjengelig med fire motorer, i vår testbil satt den nest minste bensinmotoren.

Publisert

Peugeots storbil tilbyr fire motoralternativer: Tre bensinmotorer og en dieselmotor. Bensinalternativene er en 2,2-liter, som satt under det langstrakte panseret i vår testbil, en 2,0-liter med 137 hestekrefter eller en 3,0-liters V6-er med 208 hestekrefter og 285 newtonmeter. Dieselmotoren er en 2,2-liter med 136 hester og 314 newtonmeter.

Tilfredsstillende

Drivkreftenes slagvolum i vår testbil var altså 2.230 kubikkcentimeter, og ved 5.650 omdreininger i minuttet har den 160 hestekrefter å dra med. Maksimalt dreiemoment er på 217 newtonmeter, ved 3.900 omdreininger i minuttet. Vår bil gjorde 0-100 kilometer i timen på 11,5 sekunder – dette er altså ingen sprinter, men absolutt tilfredsstillende for de fleste. Den er også en del tregere med automatkasse, som satt i vår testbil, enn hva bilen med den samme motoren kan prestere med en manuell girkasse. Med manuelt gir kommer du opp i 100 kilometer i timen på 9,6 sekunder.

Intelligent – men hva er vitsen

Vår testbil var utstyrt med en firetrinns sekvensiell automatkasse, som gjør det mulig for deg å sette giret i manuell, og så gire selv ved å dytte girspaken opp eller ned. Videre er dette en intelligent girkasse, som innretter giringsmønsteret etter hvordan du kjører. Den har også et vinterprogram som sørger for at du starter i høyere gir – pluss et sportsprogram som sørger for høyere turtall og som passer bedre til sportslig kjøring. Man kan saktens undres hva som er vitsen med en intelligent girkasse, når du har sportsprogram og kan gire manuelt. Vi synes også at det smaker dårlig av en firetrinns girkasse i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer