Motor og kjøreegenskaper

Under panseret i Ignis sitter det en nykonstruert 1,3-liter med 83 hestekrefter. Ikke direkte sprek, men nøysom.

Publisert

Kronargumentet for å kjøre Suzuki Ignis er neppe akselerasjonstider fra 0 til 100 kilometer i timen eller toppfart. Det er nok heller ikke forbruk, selv om det teller mer enn akselerasjon. Faktisk vil nok de aller færreste bry seg veldig mye om motor og kjøreegenskaper i Ignis. Kanskje det er derfor Suzuki heller ikke har prioritert det?

La det likevel være sagt, verken motor eller kjøreegenskaper er direkte dårlige selv om de begge med fordel kan forbedres.

Kvikk i byen

Vi begynner med motoren, som i utgangspunktet skulle være stor nok. For med 83 hester, og et dreiemoment på 110 Nm ved 3.500 omdreininger i minuttet, skulle man tro at Ignis ble spretten. Spesielt siden Ignis ikke veier mer enn 995 kilo.

Og Ignis er frisk - i byen. Utveksling, så vel som ytelser, holder mål i lange baner og gjør Ignis til en kjekkas i bygatene. Dreiemomentet sørger dessuten for at du slipper alt for hyppige girskift. Men kryss bygrensen, og motoren begynner å vise sine svakheter. Selv med to personer i bilen er hyppige girskift en nødvendighet, dersom du skulle ha et ønske om hurtig forflytning. Også opp bakker vil bruk av girkassen være tvingende nødvendig. Forbruket er imidlertid lavt. På blandet kjøring målte vi respektable 0,68 liter mer mil over en distanse på 468 kilometer - hvor by så vel som land er representert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer