Motor og kjøreegenskaper

Subaru Outback H6-3.0 har en motor som vi kunne ha beskrevet med ett ord: Glimrende!

Publisert

De av oss som fortsatt husker naboens Boble, eller rettere sagt lyden når naboen satte seg inn bak rattet og vekket spetakkelet til liv, vil nok alltid være merket. Enten så du sjarmen, eller så gjorde du det ikke.

Hva naboens Boble har med Subaru Outback H6-3.0 å gjøre? Selvfølgelig at Outback H6-3.0 i likhet med Bobla også har boksermotor.

Verden går fremover

Heldigvis går verden fremover, og vi som våknet til den karakteristiske lyden av en hostende og harkende luftkjølt bokser vil knapt tro våre egne ører når nøkkelen i Outback H6-3.0 vries om. Etter lyden fra startmotoren har forsvunnet inn i evigheten er det nemlig stille, det eneste som minner deg om at du nå sitter inne i en bil hvis motor forbrenner fossile brennstoffer er turtelleren som hviler rett under 1.000 omdreininger i minuttet.

Her finnes ikke vibrasjoner, bare følelsen av luksus og forundringen over at 209 hester kan gjøre så lite av seg.

Som dyttet av en kjempehånd

Men forundringen gir seg fort, ved 4.000 omdreininger åpnes nemlig et spjeld i innsuget til motoren, og effekten er nesten som når en turbo begynner å lade. Akselerasjonen er enorm, det er akkurat som om en kjempehånd dytter bilen foran seg – og slik fortsetter det i gir etter gir etter gir…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer