Motor og kjøreegenskaper

Endelig ble Avensis befridd fra ”lean-burn-motoren”, noe som ingen burde være spesielt lei seg for. Nå er det nye gromsaker som har funnet veien til motorrommet og det hjalp betraktelig.

Publisert

Nå har Avensis 1.8 nemlig fått samme motor som 9521">MR2 og 6611">Celica. Riktignok har det forsvunnet 11 hester på veien inn i Avensis, men det gjør ingenting. Motoren yter 129 hestekrefter ved 6.000 omdreininger i minuttet og dreiemomentet er 170 Newtonmeter. Toppfarten skal ligge på rundt 200 kilometer i timen.

Rask

Avensis har blitt rask, og for mange ville det til og med lønne seg å spare 40.000 kroner og heller satse på en 1,6-liter med 110 hestekrefter. Men vi hadde 129 hester og var svært glad for det. Akselerasjonen er kvikk og du jager lett gjennom girene. Girkassa er presis og det er lett å kjøre aktivt og dynamisk. En godmodig murring fra motoren sladrer om at den liker å bli plaget, og responsen lar ikke vente på seg.

På landeveien

Ute på landeveien kan vi nyte både godt bunndrag og god effekt på høyt turtall. VVT-i teknologien kommer virkelig til sin rett, og du merker tydelig at dette er en motor du kommer til å trives med. Det hører med til unntakene at du trenger å gire ned for å holde tempoet oppe, og det er først når du skal trå til skikkelig at du må bruke girkassa. Motoren har nok kraft til å foreta forbikjøringer, og det er fullt mulig beholde pulsen på et lavt nivå selv om det plutselig skulle bli litt trangt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer