Motor og kjøreegenskaper

Opel Corsa er ny, det er ikke motoren med sine 1,2 liter slagvolum. Den er oppgradert - hvilket bare beviser at evolusjon kan være vel så bra som en revolusjon.

Publisert

1,2 liter slagvolum til disposisjon, 75 hester og 110 Nm ved 4.000 omdreininger. Neida, tallene får ikke nakkehårene til å reise seg, heller ikke adrenalinnivået til å øke og slett ikke ønsket om svingete veier til å reise seg.

Vi skal ikke holde noen for narr, for med et forbruk på 13 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen slipper du å stramme nakkemusklene når du lar gasspedalen synke ned i gulvteppet.

Dreiemomentsterk motor

Men om ikke akselerasjonen akkurat truer med å føye øyeepler og hjerne sammen, trives vi med motoren i Corsa. For dens 110 Nm ved 4.000 omdreininger gjør underverker. Motoren trekker muntert fra 1.000 omdreininger i femte gir, og fleksibiliteten ved landeveisskjøring er særdeles bra med tanke på slagvolumet. For når Corsa først har kommet opp i fart, forblir den der uansett om det er motbakker eller ikke. De eneste gangene du må belage deg på å slippe rattet og rekke etter girspaken, er når bakkene blir lange, bratte og når bilen er fylt til randen av både mennesker og bagasje.

Heller ikke forbruket er galt. Over en strekning på 511,8 kilometer som gikk på motorvei, over fjell, på svingete landevei og ikke minst i byen gikk det 35,42 liter 95 blyfri gjennom innsprøytningsdysene til Corsa. Omregnet i liter per mil blir det respektable 0,69 liter - lavt med tanke på at kjørestilen var langt fra økonomisk anrettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer