Motor og kjøreegenskaper

Motoren er den samme som sitter i Audi TT, og i akselerasjon fra stillestående er de så og si jevnbyrdige. Er kraftig nok motor til å gi kjøreglede?

Publisert

Den tenker seg om et stakket sekund, turboen som sitter under panseret på Seat Leon 20V T. Så skjønner den beskjeden, og med kraft og selvsikkerhet dytter den det den klarer av luft inn i Leon sine forbrenningskamre - og resultatet lar ikke vente på seg.

Høye ytelse, høyt forbruk

For Seat Leon 20V T er slett ingen sinke, og det burde den heller ikke være med 180 hestekrefter og et dreiemoment på 235 Nm ved 1.950 omdreininger under panseret. Sannheten er at bilen er en landeveisrakett. Akselerasjonen i fart er formidabel, responsen - til å være en turbomotor - bra og forbruket ved blandet kjøring for høyt. For mye krefter krever Nordsjøens dråper, etter en testdag med inspirert kjøring langs svingete veier målte vi et forbruk på 1,03 liter per mil - mye når litt under halvparten av løypa var rene transportetapper.

Rett skal likevel være rett, du kjøper ikke en Leon 20V T for å kjøre økonomiløp.

Understyrer, men gir kjøreglede

Du kjøper heller en Leon 20V T fordi du har et ønske om kjøreglede - og der skuffer ikke Leon. For ved hurtig kurvekjøring er bilen forutsigbar samtidig som den gir god styrefølelse, selv ikke ved bremsing eller dersom du slipper gassen midt i en sving finner den på noe tull - og draget fra turbomotoren er som det sterkeste narkotikum. Man blir avhengig og vil ha mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer