Motor og kjøreegenskaper

Til å begynne med kommer Carnival med en 2,9-liters turbodiesel, som også satt under panseret på vår testbil.

Publisert

Senere kommer også en V6 bensinmotor, som skal bli et litt rimeligere alternativ til dieselen.

Sløv

Turbodieselen har et slagvolum på 2.902 kubikkcentimeter. Den har 126 hestekrefter som drar for fullt ved 3.600 omdreininger i minuttet, og et dreiemoment på 331 Newtonmeter som kommer for fullt ved 2.000 omdreininger i minuttet. Dette er såpass mye krefter at du blir straffet hardt av avgifter, likevel føles bilen med denne motoren sløv – noe som bare blir understreket av at Carnival bruker 19 sekunder fra 0-100 kilometer i timen.

Girkassen

Noe av ansvaret for denne tregheten tilfeller girkassen. Ansvarlig for kraftoverføringen i vår testbil, var en 4-trinns automatkasse. Den er ganske responsiv, med den mening at den reagerer rimelig raskt når du gir mer gass. Likevel stjeler automatgiret – som det alltid gjør – litt hurtighet. Med en 5-trinns manuell girkasse tar prestasjonen 0-100 km/t til sammenlikning 17,3 sekunder.

Hva er kraft og hva er økonomi

Carnival er utstyrt med en økonomi/kraft-funksjon. Ved hjelp av en knapp bak rattet kobler du ut og inn kraftfunksjonen, når kraftfunksjonen er tilkoblet lyser det ”power” i instrumentpanelet. Dette programmet skal gi mer sporty kjøreegenskaper, i form av at giret skal gire opp ved høyere motorhastighet, og det skal skal mindre krefter til på gasspedalen for at det girer ned. Etter vår erfaring, er forskjellen mellom disse modusene knapt merkbar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer