Motor og kjøreegenskaper

Vi vrir om nøkkelen - den sitter på sedvanlig Porsche-manér på venstre hånd - og rumlingen fra boksersekseren flørter med sansene. Nå venter veien, og opplevelsene.

Publisert

Dekkene hyler, og motorens brøl er nærmest metallisk der turtelleren fyker mot rødmerket. Fra å være lett understyrt, går bilen over til å bli herlig nøytral før bakenden tilslutt slipper taket i asfalten. Vi styrer kontra og bilen retter seg opp - sekunder senere passerer speedometernålen 200 kliometer i timen. Med blyfot trykker vi bremsepedalen ned i gulvet, pedalen pulserer kraftig idet effektive bremser visker vekk de akkumulerte 210 kilometrene i timen. Så står vi stille - og vi smiler. Bredt.

For selv om overstående manøvre for vår del begrenses til lukkede områder, er det ikke tvil om at en Boxster S gir formidabel kjøreglede også på svingete norsk landevei.

Når veien til Rjukan ble morsom...

Noe som ikke minst ble klart når vi svingte av ved Kongsberg og tok fatt på veien mot Rjukan, en vei hvor svingene kommer tett som hagl og hvor trafikk mer er unntaket enn regelen. Det er da sportsvognen fra Stuttgart våkner. Når understell, motor og ikke minst girkasse kan spille på lag. Når du kan utnytte de 252 hestene - og dreiemomentet på 305 Nm ved 4.500 omdreininger - ut av svingene. Når du nyter bilens presise styring, og dens iver etter å følge selv ditt minste lille vink. Når du vet at du kjører noe av det ypperste, og du sitter med følelsen av å til enhver tid ha full kontroll. Når du gjentatte ganger kan bremse hardt inn mot svingene med bremser som ikke viser tegn på fading - og ikke minst når du sitter og kjører en bil som gir gode tilbakemeldinger, og som har reserver beredt dersom du skulle overvurdere dine egne ferdigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer