Motor og kjøreegenskaper

Audi er ikke kjent for produkter med dårlige kjøreegenskaper. Det blir de ikke etter A2 heller.

Publisert

Inntil videre er A2 kun tilgjengelig med ett motoralternativ, og det er den 1,4-liters bensinmotoren som satt i vår testbil. Mot slutten av året kommer det imidlertid et dieselalternativ, i form av en 1,4-liters TDI med 75 hestekrefter. Denne får en pris på 229.900 kroner.

Brummende

Vi kjørte altså med bensin på tanken – selv om det ved første ørekast like godt kunne vært en dieselmotor: Den brummet svært likt en moderne dieselmotor akkurat ved oppstart. Slagvolumet er på 1.390 kubikkcentimeter, og den har 75 hestekrefter å dra med, ved 5.000 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er på 126 Newtonmeter ved 3.800 omdreininger i minuttet.

Ganske frisk

A2 har en oppgitt akselerasjonstid fra 0-100 kilometer i timen på 12,0 sekunder. Den føles rimelig rask i akselerasjon, med det forbehold at du bruker lave gir og får fart på turtellernåla. Men da kan det også føles ganske frisk.

Svært bra styrefølelse

Styrefølelsen og styreresponsen er svært bra – du befaler og A2'en reagerer raskt og umiddelbart. Tilbakemelingene gjennom rattet er også gode – det samme er tilbakemeldingene du får gjennom understell og hjul. Bilen sitter godt på veien, og du kjenner hele tiden hva som skjer. A2 har også god retningsstabilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer