Motor og kjøreegenskaper

Det spesielle med Ducatis V-twinner, og Harley-Davidson-motorene for den saks skyld, er den herlige lyden og det brutale bunndraget. Men ofte bråker det mer enn det går. Sammenlignet med japanske rekkefirere er nemlig effekten lav, akselerasjonen middelmådig og vibrasjonene slitsomme.

Publisert

Det geniale med motoren i RSV Mille, er at Aprilia har maktet å hente det beste fra begge verdener. For samtidig som RSV Mille-motoren har dreiemoment som en Harley-Davidson og et lydbilde som ikke står tilbake for noen, har Aprilia klart å hente ut hele 128 fyrige hestekrefter. Resultatet er rå akselerasjon, som kan sammenlignes med den du finner i salen på japanske R-sykler. Vibrasjonene er der, men i passe mengde, og blir aldri spesielt plagsomme.

Herlig lydbilde

Vår testsykkel var utstyrt med et effektanlegg som øker effekten med mellom seks og sju hestekrefter i mellomregisteret. Men det du nok vil legge best merke til ved effektanlegget er lyden. Et mer potent og herlig lydbilde skal du lete lenge etter.

Det skal imidlertid nevnes at lydbildet øker faren for at du blir en svært upopulær nabo. Vi opplevde gjentatte ganger å bli midtpunkt på bensinstasjoner da vi fyrte opp motoren.

Bunndrag som en HD

Noe av det første du vil legge merke til når du har kommet deg ut på veien, er det herlige bunndraget, som faktisk kan sammenlignes med å kjøre HD. Hvis du har god tid, er det bare å legge inn fjerdegiret. For så lenge du ikke må stoppe helt opp, trenger du i praksis ikke å gire før du er framme ved reisens mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer