Motor og kjøreegenskaper

Riktignok stammer bunnplaten fra Honda Civic, men motoren kan ingen ta fra Rover.

Publisert

Med betegnelsen "K-serie" har Rover utviklet flere motorer som er plassert i bilprodusentens ulike modeller. 1,6-literen i Rover 45, finner du blant annet også i MG-F og Rover 25. Bilen hadde -- da vi testet den sist for et par år siden -- en relativt høy effekt (109 hk) i forhold til slagvolumet, men nå kan for eksempel både Toyota, VW, Hyundai, Honda, Mitsubishi, Renault og Volvo skilte med 1,6-liters motorer som yter 109 hk eller mer i sine standardmodeller.

Felles for nesten samtlige av disse er at de har høyere dreiemoment -- og det tilgjengelig ved lavere turtall enn Rover 45, som har maksimalt 138 Nm ved 4.500 o/min.

Sport? Komfort?

Vårt poeng -- som vi også forfektet i vår test av Rover 400 -- er at Rovers 1,6 K-serie motor passer nærmest perfekt i en MG-F, nettopp av den grunn neppe passer i en komfortabelt orientert sedan.

Skal du utnytte denne motoren må du bruke både høye turtall og girspake nokså flittig. Det passer oss utmerket når vi kjører en toseters roadster, men med hele familien på tur passer det dårlig.

Trygg, men…

Om vi vender tilbake til arven både fra Honda og BMW, skulle det borge for gode kjøreegenskaper. Og ved normal kjøring oppfører Rover 45 seg som en fornuftig og trygg familiebil. Bilen har god retningsstabilitet, presis styring og har gode tilbakemeldinger fra underlaget i de fleste situasjoner. Den understyrer klart og tydelig når du går for fort inn i svinger, men oppfører seg nokså nøytralt når du skal rette opp feilene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer