Motor og kjøreegenskaper

Vi sparker og sparker. Lårmusklene dirrer, og vi får déjà vu tilbake til gym timen i ungdomsskolen, hvor vi av hittil ukjent grunn måtte stå i hockeystilling i opptil flere minutter sammenhengende…

Publisert

De første sparkene vi setter av gårde etter at Zappyen innbitt streiket på Aker Brygge, er usedvanlig friske og optimistiske. Men det varer ikke lenge før vi skjønner at dette egentlig er håpløst, og vi finner oss i å misunne den moderne gutten vi møtte sparkende på en manuell sparkesykkel kun kort tid i forveien. Nå skulle vi ønske oss en skikkelig manuell sparkesykkel, vi også.

Høy bakkeklaring = ristende muskler

Det største problemet med Zappyen når du må sparke av gårde med egen muskelkraft, er høyden på brettet. På det laveste punktet, hvor du sannsynligvis vil ha hælen, rager den 15 centimeter over bakken. Brettet skråner oppover mot styret, slik at du vil ha tåen på 19-20 centimeters høyde over bakken. Dette medfører at du må bøye kneet ganske kraftig for å nå ned på bakken - med påfølgende ristende lårmuskler.

Tungt å dra på

Det hjelper heller ikke at sykkelen er såpass tung som den er. 17 kilo er tross alt en del vekt å drasse på, når du må befrakte skuta ved egen muskelmasse. Det skal imidlertid kunne gjøres lettere å sparke sykkelen, ved at drivreima tas av. Vi synes likevel dette var svært plundrete å få til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer