Motor og kjøreegenskaper

Toyota Previa kommer med en helt ny motor på 2,4 liter. Denne passer bilen godt, selv bensinforbruket holdes på et rimelig nivå.

Publisert

Under panseret på Previa finner du nå en ny motor på 2,4 liter som yter 156 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er 225 Nm ved 4.000 omdreininger. Motoren, har som de fleste nye motorer fra Toyota, VVT-i - eller variable ventiltider. Fordelen med dette systemet er i første rekke at motoren bruker mindre bensin, samtidig som at dreiemomentet blir bedre på lave turtall. På vår lange testrunde brukte vi 1,14 liter per mil og det er slett ikke verst tatt i betraktning at Previa er en forholdsvis stor og tung bil.

Nydelig automat

Vår testbil var heldigvis utstyrt med automatgir, en kombinasjon som er svært vellykket. Ikke bare blir komforten topp for den som kjører, men også for de som sitter på. Motoren virker mer enn sterk nok selv på lave turtall og skulle behovet for fart melde seg er det bare trykke gassen i bunn - Previa aksellererer med iver. Girkassen sjalter mykt og fint, og du blir overrasket over hvor effektivt den jobber i alle turtallsområder.

God på veien

Kjøreegenskapene på Toyota Previa ligger et godt stykke over det vi er vant til fra fra MPVer. På motorveien er bilen rolig og forutsigbar, og retningsstabiliteten er god. Likvevel overrasker Previa først når svingene kommer tett. Du skulle tro at en bil som Previa ville eksponere deg for kraftig krenging og uforutsigbare kjøreegenskaper. Dette er ikke tilfelle. Previa overrasker stort, med gode kjøreegenskaper og lite krengnig - faktisk satt vi og koste oss når svingene kom tett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer