Motor og kjøreegenskaper

Motor og kjøreegenskaper er av en slik karakter at det ikke blir noen sportsbil. Men det er antagelig ikke meningen heller. C 320 Avantgarde er en god middelvei mellom mange muligheter.

Publisert

C 320 er utstyrt med en V6 motor, som med sine 3,2 liter er en av de større motorene som er tilgjengelig i dette segmentet. Under utviklingen av denne motoren gikk Mercedes-Benz motsatt vei av det mange andre gjorde. I stedet for å trykke ned en sverm med ventiler og doble overliggende kamaksler, satte Mercedes-Benz inn to tennplugger og tre ventiler per sylinder og en kamaksel per sylinderrekke. Dette er en løsning som fungerer svært godt hvis noen skulle være i tvil om det. Denne motoren finner du også i alle Mercedes modeller, unntatt A-klasse.

Trekker fra bunn

En stor V6'er er en drøm å kjøre. Noe mer avslappende og kultivert skal du lete lenge etter. Det finnes masse dreiemoment allerede fra lave turtall og behovet for å jage motoren er ikke akkurat påtagende. Men, du vet at det ligger masse kraft også videre oppover i registeret og dette må jo prøves!

Motoren drar jevnt og trutt gjennom hele registeret og det er selvfølgelig særlig kraftig fra 3.000 omdreininger og oppover. Fartsressursene er upåklagelige og Mercedes-Benz hevder at det ikke stopper før du har nådd 245 kilometer i timen. Stressøvelsen 0-100 kilometer i timen går unna på 7,8 sekunder med automatgir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer