Motor og kjøreegenskaper

Small-block V8 med 5,3-liters slagvolum? Ja, er det noe amerikanere kan, er det å overdrive. Men faktum er at det ikke er noe å utsette på drivverket i Tahoe, snarere tvert i mot.

Publisert

V8 motoren under panseret til Tahoe ser liten ut, men er det ikke. Slett ikke. Hele 5,3 liter slagvolum, fordelt på de åtte sylindrene, gjør vei i vellinga, og noen sinke er Tahoe slett ikke. Ikke minst med tanke på at den yter 273 hester og har 427 Nm dreiemoment. Dermed greier motoren å akselerere den 2.480 kilo tunge bilen fra stillestående og opp til 100 kilometer i timen på respektable 10,2 sekunder.

Men det koster, for motoren må slukke tørsten - og det gjør den best med bensin. Mye bensin. På blandet kjøring målte vi motorens konsum til 1,6 liter på mila.

To, fire og fire lav

Sammen med den firetrinns automatkassen, er det lite å utsette på drivverket i Tahoe. Både opp- og nedgiringer skjer mykt og raskt, og firehjulsdriften kan kobles inn med et tastetrykk. Bilen har foruten bakhjulsdrift, både fire høygir, fire lavgir og et program som kobler inn firehjulsdriften ved behov.

Dårlige bremser

Ute på veien overrasker Tahoe med gode kjøreegenskaper. Retningsstabiliteten er upåklagelig, og bilen er forutsigbar understyrt - en tilstand som kommer tidlig, og ikke minst hylende, grunnet terrengdekkenes høye skuldre. Men bremsene på Tahoe er ikke bra. Noe av skylden for det får dekkene ta, men det faktum at bremsene etter få simulerte nødbremsinger begynte å miste effekt, er et tegn på at de er underdimensjonerte til den store bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer