Motor og kjøreegenskaper

Under tanken til Kawasaki VN1500 Drifter finner du en av verdens største serieproduserte V-twin-motorer. Motoren er sterk som en bjørn, men noen sprinter er Drifter ikke.

Publisert

Kawasaki har nemlig ikke tatt ut mer enn 64 hestekrefter av de 1.470 kubikkcentimetrene. Det betyr en litereffekt på beskjedne 42 hk. Sammenlignet med R-sykler, som ofte har litereffekt på over150 hestekrefter, er dette selvsagt ikke mye å skryte av. Du kan derfor ikke regne med å være raskest ut av lyskryssene med en Drifter.

Voldsomt dreiemoment

Men hestekrefter er ikke alt i motorsyklenes verden, spesielt ikke når vi snakker om glidere. For her er det dreiemoment og bunndrag kundene er ute etter. Og det får de, til de grader, hvis de velger en Drifter. For allerede ved 2.800 o/min avgir motoren 113 Newtonmeter. Resultatet er at føreren omtrent ikke trenger å bekymre seg om giring. Motoren er nemlig svært sterk på usedvanlig lave turtall.

Skjuler moderne teknikk

Utenpå ser den store motoren ut som en klassisk luftkjølt V-twin. Men når vi tar oss en nærmere kikk på motoren, vil vi fort finne ut at motoren ikke er lagd på 40-tallet. Kawasaki har blant annet byttet ut de klassiske forgasserne med elektronisk innsprøytning og de to sylindertoppene er utstyrt med åtte ventiler. Kawasaki har i tillegg valgt væskekjøling, noe som var ukjent for bestefar på 40-tallet. På grunn av væskekjølingen har Kawasaki blitt tvunget til å plassere en radiator foran motoren. Og nettopp radiatoren er noe av det som avslører at Drifter ikke er noen ekte veteransykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer