Motor og kjøreegenskaper

Den store diesel motoren med bare fire sylindere trekker som om ingenting kunne stoppe den, og kjøreegenskapene fungerer over alt. Det er bare grove trær som stopper Patrol utenfor veien.

Publisert

Nissan Patrol 3.0 Tdi er utstyrt med en firesylindret motor på tre liter. Denne yter 158 hestekrefter ved 3.600 omdreininger i minuttet og har et massivt dreiemoment på hele 354 Nm ved 2.000 omdreininger.

Kraftoverføring og gir

Nissan Patrol er utstyrt med en rekke detaljer som gjør den til en god bil på alle mulige underlag. I utgangspunktet har du bakhjulsdrift. Firehjulstrekket kan kobles inn med en spak ved siden av girspaken. Den har selvfølgelig også reduksjonsgir. Andre praktiske detaljer er elektronisk differensialsperre som betjenes fra førerplass samt automatisk ut - og innkobling av frihjulsnav. Allikevel stopper det ikke her. Patrol har til og med stabilisatorstag som kan kobles ut når du skal kjøre i terrenget. Bare ikke glem å koble dem på igjen når du kommer ut på fast dekke.

Ullen på landeveien

Landeveis egenskapene er slett ikke så gale, men den har et par svakheter som er litt slitsomme. Det ene er at du hele tiden må passe på hvor fort du kjører. Dette skyldes den momentsterke motoren og det lave støynivået i bilen. Du merker ikke at farten øker, og det kan fort skje at et antall kroner forsvinner i et forenklet forelegg. Det andre er retningsstabiliteten som kunne vært bedre. Bilen må gjetes for ikke å gå i grøfta og langturer kan derfor bli litt slitsomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer