Motor og kjøreegenskaper

Importøren snakket om 78 hestekrefter mens jeg av ren høflighet undertrykte et søvnig gjesp. De to sylinderne i Monster 900 ristet imidlertid fort trøttheten av meg.

Bare lyden fra L-twin motoren til Monster er et kapittel for seg selv. Den starter med et smell, og dunker taktfast videre i rolig tomgang.

Lyd

Og for en lyd. Den buldret i vei som en nær slektning av selveste Harley Davidson. Ved å servere motoren litt mer gass nådde støynivået grensen for det lovlige. Eller kanskje over? Dette kan da ikke være standard lyddempning?

Nei, den gang ei. Importøren hadde rigget sykkelen opp med et par minimalistiske potter. For å imponere journalister eller irritere sarte trafikkanter? Hva vet jeg. Oppmerksomhet får du i hvert fall, men samtidig hørselskader etter noen timer på motorveien.

Bunndrag som kjennes

Motorsykkel bør gjerne være litt mer enn lyd. Og Monster har mer å by på. For inne i de to buldrende sylinderne dunker stemplene, hjulpet av elektronisk innsprøytning, frem så vel et frydefylt bunndrag som nyreløsende vibrasjoner. Sykkelen akselererer kontant opp til 90 km/t. Da viser turtelleren 9.000 o/min, og turtallssperren setter inn.

Gir til glede og til bry

Da er det bare å gire. Den sekstrinns girkassen fungerer godt. Girskifte går som en drøm, selv om turtallet er høyt. Sjettegiret har høy utveksling, noe som demper turtallet til nærmere 3.500 o/min ved 100 km/t. Med lavt turtall forsvinner også mye av støyen, og ikke minst vibrasjonene. Dermed lar sykkelen seg også bruke på motorveien. Selv om Monster 900 definitivt ikke er langturentusiastens førstevalg, trives den også i andre miljøer enn på den lokale rånestripa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer