Motor og kjøreegenskaper

225 hk fra en turbomatet 1,8-liter lyder heftig, og er det også. Selv om det ikke kjennes slik ut.

Publisert

Audi har nemlig greid kunststykket å hente ut svært så jevn effekt fra motoren, som virkelig må regnes som kultivert. Slik sett er motoren definitivt en perle å bli forelsket i.

Da er det synd at bilen er så forbasket tung. Egenvekten er på formidable 1.495 kilo. Ettusenfirehundreognittifem. Pluss fører og passasjer og firehjulsdrift.

TT Roadster er såpass kort at Audi måtte ty til A3/Golf-plattform, hvilket innebærer Haldex-kobling der driften egentlig ligger på fremhjulene. Det er først når forhjulene slipper at kraften overføres til bakhjulene.

Tung, men kjapp

Audi oppgir selv at TT Roadster med 225 hk skal kunne gjøre 0 - 100 km/t på 6,7 sekunder. Vi var ikke i nærheten av å greie slike tider med to personer og relativt full tank, vår måling lød på 7,9. Vi kunne nok ha greid noe lavere tider dersom festet ikke hadde vært så godt på vår testbane, det var ikke mulig å få bilen til å slippe ørlittegrann til å begynne med (for å få turbotrykket i taket fra 10 km/t) uten å mishandle clutchen fullstendig. Hvilket vi valgte å ikke gjøre.

I fleksibilitetstester gikk det derimot upåklagelig, og TT'en vant mot Honda S2000 som vi hadde til test i nesten alle øvelser, unntatt 60 - 120 km/t med fritt valgt gir (hvilket betød fra 2. til 3. gir med begge bilene), her vant S2000 med ett sekund!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer